tiistaina

Suhteellisuudentajusta vessassa

Niin on nissukat, että elämä muuttuu. Kun pariskunnattomasta tulee yhtäkkisessä rytäkässä parisuhteellinen moni asia etsii uusia suhteellisuudenrajoja, varsinkin vessanvalon alla.

Meikäläisellä raja menee vessassa. Miss K kasvatettiin niin, että vessassa käydessä ovi laitetaan lukkoon. Ja hana auki, ettei muiden tarvitse kuunnella ulkopuolella lorinaa, lirinää, plumpsauksia tai pieruloita. Eikä oikeastaan itsekään tarvitse kiinnittää huomiotaan moisiin kehon itsensä ilmauksiin. Hyi.

Mutta kun joku sitten siirtää sukkakasan oman asunnon nurkkaan, pitää kirjoittaa vessan käytössäännöt uusiksi. Jo muutaman yhteisen parisuhdeviikonlopun jälkeen on selvää, että tytötkin käyvät vessassa ja haisevat. Monille herrasmiehille tämä on tullut yllätyksenä ja täysin pyytämättä, mutta pyyteetöntä suhtautumista siihen itse kaipaan. Ei niin kuin eräälläkin kerralla, kun kävin jättämässä pitkässä sessiossa haisevan ajatukseni muutaman molskahduksen kera toisen vessaan ja ulostullessani vastassa oli (ainakin) naurua pidättelevä tyyppi.

Normi-ihmiset suhtautuvat kai tyynesti toisen trööttäyksiin, mutta itse olen huomannut etten kuulu heidän joukkoonsa. Eräs ystäväni kertoi naureskellen miehessään olevan kai rakenteellista vikaa, sillä se päästelee kaikki ilmat ulos yöaikaan lihasten rentoutuessa. Itse en kestä puuppia, molskeita tai narinoita. En halua haistella toisen suolen sisältöjä pöntön laidoilta. En vaivaudu kommentoimaan humoristisesti toisen töräyksiä. Enkä halua nähdä toisen toimittavan asioitaan.

Yksi suurimmista synneistä parisuhteessa on mielestäni vessaraja ja vessarauhan ylitys. Se ovi pidetään kiinni. Myös itse laitan oven kiinni, aina. Vaikka olisin yksin kotona. Nykyään en sitä laita sentään lukkoon, kuten vielä tein pavunvartta kasvatellessani nuorikkona. Vaikka se toinen on läheinen ja fyysisesti tuttu ja olen ottanut tavoitteekseni tutustua jokaisen neliösenttiin miehekkeen keholla, niin tuon käyttäytymisalueen jätän herran (itsen) haltuun.

En myöskään halua nähdä muiden vessakäytöksen parhaita paloja. Tämän tosin joutuu mökki-juhannus-ystävä-seurassa joskus kohtaamaan. Mutta kun työmatkalla avaan vieraan yrityksen yhteisvessan oven, en halua nähdä siellä vierasta pomoa, lukitsemattomassa helpotushuoneessa, sensuroitu lihas kädessään toimittamassa keltaisia asioitaan. Sen jälkeen tosin tajusin oman naurettavuuteni omissa virtsaamis-jäykkyyksissäni.
Kun osaa nauraa toiselle, voisi sen jälkeen opetella nauramaan omalle lorotusfobialleenkin. Siellä vessassa. Ensin yksin omille suoliäänilleen, ja ehkä sitten joskus jopa herraskaisen kanssa… Tai ehkä näin yt-aikaan solmitaan sittenkin se vessarauhasopimus, joka takaa kaikille kävijöille oikeuden omaan, häiritsemättömään pönttöaikaan.

Miss K

2 kommenttia:

 1. Usean tunnin bussimatkalla missä tahansa päin maailmaa joutuu väkisinkin kokemaan tuon lihasten rentoutumisen aiheuttaman reaktion. Kun vieressä turisee unissaan isokokoinen äijä ja suoltaa ilmaa ylhäältä ja alhaalta, siinä on nenässä pitelemistä. Niin vain on, että maha toimii kaikilla ja kaikkialla, ja sitä on mentävä, kun käsky tulee, vaikka ohuen oven takana seisoisi pienen kylän verran ihmisiä.

  Omaa vessarauhaa kaivaten...
  Hyppelijä

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä yllättävän vaikea asia suhteessa, tai suhteen/yhdessäasumisen alussa. Mutta sitten lopulta kuitenkin vain yksi pienen pieni asia muiden (haasteiden) joukossa!

  Ihanaa, että bloggaat taas! Ja ennen kaikkea, että olet onnellinen :)

  VastaaPoista

Sykkiikö suonissa tulivuori kun luet tekstejäni vai pudisteletko päätäsi blogimerkintöjen aiheuttamasta uskonpuutteesta? Kirjoittaminen ei ole merkityksellistä, jollei se herätä tunteita. "Mitä sä tunnet?" on hyvä kysymys esittää sekä suhteessa että nyt lukijasuhteessani sinuun.