keskiviikkona

Petos on jätös

01.10.2007

Jos status on seukkaus, on pettäminen loukkaus. Surullista, etteivät suhteet joskus toimi. Mutta on suorastaan säälittävää, etteivät eräät tunkiolla surffailevat kukot uskalla tehdä valintaa useamman kanalan välillä.

”Ei se ole mitään multa pois, jos sä oot muiden kanssa.” Näin typerän kommentin ystäväni heila heitti parin kuukauden deittailun jälkeen. Mies oli ymmällään, kun tytsi käveli ulos ja oli todellakin mieluummin muiden kanssa.

Itse olen kohdannut pettäjiä, jättäjiä ja petettyjä, enkä voi sanoa olevani mikään asiaa osaamaton itsekään. Yksi asia on kuitenkin sotkuissa selkiytynyt - parisuhteessa olo on yksinkertainen valinta. Itse valitsen, että haluan olla Tämän kanssa. Silloin en ole Tuon kanssa.

Parisuhde ajautuu helposti karisuhteeksi, jollei luotsi ohjaa yhteistä laivaa tosissaan. Näin kävi kaverilleni, joka kohtasi pitkäaikaisen lemmenlaivan kapteeninsa yöjalassa ja päätyi venesatamaan. Aamusella kipparin muilta mailta ilmaantunut avovaimo kipsutteli yllättäen alukseen ja latasi tykillisen suullista ruutia suoraan kapteenin kasvoille. Kyllä pintakiiltävän kipparin olikin jo aika korjata suuntaansa vain yhdelle määritellylle merikartalle tai siirtyä kokonaan satamatyttöjä vaihtavaan seilorin osaan.

Kun itse uskaltaa luottaa, joutuu riisumaan gladiaattorin suojapanssarin ja avaamaan itsensä. Samalla tulee ojentaneeksi Tälle herkästi haavoittavan kirurginveitsen. Valitettavan usein Tämä sokaistuu saamastaan vallankäyttövälineestä ja iskee sen amorinnuolen sijasta siihen paikkaan suhteessa, joka ylläpitää luottamusta.

Jokaisella sydämellä varustetulla homo sapiensilla on omatunto, joka hakkaa vieraiden vällyjen jälkeen kuin mummo iltasella naapurin seinää. Eräs tuttavani suoritti säätöjä muualla, hankki tonninpainoiset itsesyytökset ja päätti korjata aivotoiminnan häiriön astelemalla kirkkoon petetyn ja tietämättömän puoliskon kanssa. Ja nyt leikitään onnellista parisuhdetta. Ankeaa.

Jos suhde on hyvä ja syvä, valinta kantaa yli huonojenkin kukonlaulujen. Silloin ei tarvitse katsella muiden pörhistelyitä. Jos taas naapurin kanala näyttää kiinnostavammalla, sen kun liihottaa aidan yli. Valitsee Tuon ja jättää taakseen Tämän – ja kertoo sen Tälle.

Pettäminen on helppoa. Paljon vaikeampaa on antautua vain Tälle täydellä tunteella, joka kantaa yli eteisten korkkarikasojen. Mutta niitä korkkareita saakin sitten katsella Tämän kauniissa säärissä pitkään, täydellä luottamuksella.


Miss K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sykkiikö suonissa tulivuori kun luet tekstejäni vai pudisteletko päätäsi blogimerkintöjen aiheuttamasta uskonpuutteesta? Kirjoittaminen ei ole merkityksellistä, jollei se herätä tunteita. "Mitä sä tunnet?" on hyvä kysymys esittää sekä suhteessa että nyt lukijasuhteessani sinuun.